top of page
Blueprint
%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%A2%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%95-%D7%A9%D7

yeruka

עיצוב פנים וייעוץ אקולוגי

מרפאה בתים של אנשים

מירי - 052-4243922

תמונה של מירי אמויאל

לקבוצת הווצאפ - פינת הטיפ השבועי

תאורה

תאורה היא אחת המרכיבים המרכזיים של כל בית. התאורה בבית משפיעה על האווירה והמצב הכללי של הבית, כך שחשוב לבחור תאורה המתאימה לצרכי הבית ולסגנון העיצוב. בנוסף, תאורה נכונה יכולה לשפר את הבטיחות בבית במיוחד כשמדובר בתאורת חוץ.

כדי לבחור תאורה מתאימה לבית, חשוב לקחת בחשבון את גודל החלל, סוג הפעילות המתקיימת בו והאפקט המבוקש. אם מדובר בחדר שינה או סלון, תאורה רכה ונעימה תיהיה הכי מתאימה. להבדיל מכך, אם מדובר במטבח או בחדר ילדים, תאורה חזקה ובהירה תהיה הכי מתאימה.

בנוסף לבחירת תאורה המתאימה לבית, חשוב לזכור לכבד את הסביבה ולבחור בתאורה חסכונית באנרגיה. עם התקדמות הטכנולוגיה, קיימים כיום מגוון רחב של מוצרי תאורה חסכוניים המסייעים לחיסכון בחשבונות החשמל.

בסופו של דבר, בחירת תאורה מתאימה וחסכונית לבית משפיעה על האסתטיקה והפונקציונליות של הבית, ויכולה לשפר את החוויה הכללית של משתמשי הבית.

מודה ומתוודא, נושא התאורה הוא לא בדיוק התחום החזק שלי, 

אבל..... את חוקי הבסיס כולם צריכים לדעת, וזה מה שאני מתכוונת להעביר לכם בפוסט הזה,

סוגי נורות  

וצבע האור

איך בוחרים את הנורה עם הגוון הנכון לכל חלל בבית. 

סוגי נורות

ישנם מספר סוגי נורות עיקריים עבור שימושי תאורה ביתיים

נורות LED

נורות המבוססות על טכנולוגיית LED, מספקות תאורה במגוון רחב של גוונים, טמפרטורות אור וסוגי מנורות ספציפיים, מנורות חדשניות במיוחד ועד נורות לד בסטייל וינטג' ועתיק, הכל על בסיס טכנולוגיה דיגיטלית ואלקטרונית אמינה, חסכונית בחשמל ועם אורך חיים גדול במיוחד.

נורות פלורסנט קומפקטיות / CFL

נורות פלורסנט קטנות ובצורות שונות, גם עם חיבורי נורה "רגילים" מסוג E27 או E14 ועם סוגי חיבורים שונים. חסכוניות יחסית בחשמל, מספקות אור לבן שלא מתאים לכל סיטואציה ולכל העדפה אסתטית.

נורות פלורסנט ארוכות

הסגנון הקלאסי והוותיק של נורות פלורסנט, בצורת גלילים מאורכים. חיבור פשוט, חיסכון יחסי בחשמל אך שוב, אור לבן בוהק וחזק שהיום פחות פופולארי ומתאים.

נורות הלוגן

נורות חזקות המגיעות במגוון צורות וסגנונות, היו בעבר פופולאריות כי התאימו לגופי תאורה מעוצבים וסיפקו אור חזק מאוד, לרוב בגוון צהוב חמים. נורות אלו צורכות המון חשמל ביחס לנורות LED והן גם מתחממות מאוד. הופכות פחות ופחות נפוצות ומפנות את מקומן לנורות LED איכותיות ומעוצבות.

נורות להט קלאסיות

נורות ותיקות מאוד, הולכות ונעלמות מהשוק ויש מדינות שאפילו אוסרות בחוק על ייצורן בגלל שהן כה בזבזניות בחשמל ובעלות אורך חיים קצר. מספקות אור צהוב חם, נעים לעין אבל בעלויות חשמל משמעותיות לעומת טכנולוגיית לד – שגם מאפשרת כיום טמפרטורות אור של 2700K הקרובות במראה לאור של נורת להט קלאסית.

סוגי אור

לאחרונה שמתי לב שיותר ויותר משפצים שמים משקל וחשיבות לסוגי צבע האור בחללים השונים, 

איפה כדאי להתקין נורה בגוון חם? איפה הקר והאם יש משהו באמצע?

אז הינה 3 גווני התאורה העיקריים שנמצאים היום בשוק,

אור חם - צהוב

אור חמים - לבן חם

אור יום - לבן 

אור חם - אור צהוב

כשהמוח נחשף לאור צהוב הוא מגיב אליו בדומה לאופן שבו הוא מגיב לשקיעה, מה שגורם להפרשה מוגברת של הורמון המלטונין שאחראי על הרגעת הגוף והשריית השינה. מכיוון שכך, אור צהוב מתאים מאוד לחדרי שינה או לחדרים אחרים שבהם רוצים להירגע. אפקט נוסף שמתקבל כתוצאה משימוש באור צהוב הוא הדגשה של צבעים ומרקמים, כך שמבחינה עיצובית מומלץ להשתמש בו כדי להבליט פרטים ספציפיים (כגון יצירות אמנות).

אור חמים - אור לבן חם

בסביבה הביתית נשתמש בתאורה בגוון חמים. מכונה Warm White. זהו הגוון שרוב מעצבי התאורה ואנשי המקצוע יבחרו בו למרבית החללים הפרטיים: לסלון, לפינת האוכל, לחדרי השינה. הוא משרה אווירה נעימה, נינוחה, לא חמה מדי ולא מנוכרת ובוהקת מדי.

אור קר - אור לבן - אור יום

אם האור הצהוב מתפרש במוח כאור דמדומים, הרי שהאור הלבן מתפרש בו כאור יום, מה שגורם לו להפחית למינימום את ייצור המלטונין וגורם לנו להרגיש ערניים, נמרצים ואפילו מרוכזים ופרודוקטיביים יותר. לכן, האור הלבן מתאים בעיקר לאזורים כמו משרדים וחדרי עבודה, מטבחים ו/או חדרי אמבטיה, שבהם יש יתרון לערנות המוגברת. בעניין זו חשוב לציין כי חשיפה ממושכת לאור לבן בטמפרטורה גבוהה מידי, עלולה לגרום ל”ערנות יתר”  שדווקא תפגע בריכוז ואף תוביל לתחושה של עייפות קיצונית בסוף היום. 

הערה חשובה נוספת הנוגעת לאור הלבן,

מחקרים העלו כי תאורה מלאכותית המפיצה אור לבן (בפועל אור זה הוא האור הכחול בספקטרום – באורך גל של 440-500 ננומטר) פוגעת בייצור המלטונין. המלטונין נוצר בבלוטה האיצטרובלית שבמוח. מלטונין קשור לוויסות השעון הביולוגי שלנו. הוא מוכר כנוגד חמצון (אנטי אוקסיד נטי) והינו חומר אנטי סרטני, ולכן דיכויו יוצר הפרעות בריאותיות והתנהגותיות.

טמפרטורת צבע של מקורות האור נמדדת בערכי קלווין (סימון K)

ספקים ויצרנים שונים נוטים לתאר את צבע האור בדרכים שונות, האינדיקציה הטובה ביותר לצבע האור שיתקבל בנורה שתרכשו הינה טמפרטורת הצבע אשר מסומנת על החפיסה עצמה.

ע"פ המדדים הבאים:

טבלת טמפרטורת צבע האור

עד 2000K - גוון צהוב כהה כתום כמו נר.

מעל 2000K ועד 3200K - אור חם עם גווני צהוב.

מעל 3200K ועד 4500K - אור לבן בהיר

מעל 4500K ועד 6500K - אור לבן כחול בהיר (אור יום בערך 5000K)

מעל 6500K - גוון קר תכלת כהה כחול כמו שמיים.

עד כאן פינת הטיפ לשבוע זה, 

אם פספסתי משהו או שבא לכם לשאול משהו נוסף, 

אתם יותר ממוזמנים לפנות,

שבוע הבא נושא חדש

שיהיה המשך יום ושבוע נפלא 

לוגו

מירי - 052-4243922

שעות פעילות:
ימים  א - ה  9.00 - 17.00

יקנעם עילית

bottom of page