top of page

יערות ורטיקלים / יערות אנכיים

תמונת הסופר/ת: מירי אמויאל - ירוקהמירי אמויאל - ירוקה

הדרך הטובה ביותר לסנן את אוויר הפנים מפני רעלים הוא לאוורר כמובן, אבל מה קורה במזג אוויר מעיק כשאיכות האוויר בחוץ גם ככה לא משהו?

התשובה לשאלה הזאת היא - עיבוי צמחיית החוץ שמתוקף תפקידה משמשת כמטהר ומסנן אוויר טבעי ועם תשתיות ותכנון מתאים, יכול אפילו להצל על קירות המבנה, מה שמאפשר באופן אוטומטי הורדת טמפרטורת הקירות החיצוניים בימות הקיץ החמים (מאוד) וכך לחסוך זמן ועצימות אנרגטית בתפעולי אמצעי קירור בתוך המבנה / הבית,


יערות אנכים הם אחד האמצעים הכי יעילים לשליטה על התרחבות עירונית. כל שכונה חדשה שקמה, כל אזור מגורים חדש – במיוחד עם התקנות המחמירות המודרניות של ערים מפותחות הדורשות אחוזים מסוימים של ריאות ירוקות ואזורים ציבוריים על כל מטר בנוי. במונחים של צפיפות עירונית, כל קיר ירוק, כל יער אנכי הוא שווה ערך לשטח שהעיר לא התרחבה אליו ועתודות קרקע שניתן להשמיש לצרכי מגורים, שירותים או מסחר.



סינדרום הבניין החולה" הוא תופעה נוספת אליה אדריכלים הופכים ליותר ויותר ערים. מדובר בתנאי האקלים, האוורור והתאורה של הבניין. בבניינים גבוהים רבים שהוקמו במאה הקודמת לא נלקחו בחשבון ההשפעות שכמות האנשים הרבה הנמצאים בבניין על האקלים שבו. כך נוצר מצב שבו בניין משרדים הופך לצלחת פטרי למחלות ולתפוקה ירודה הפוגעת בעובד, במעסיק ובכלכלה הלאומית באופן כללי. יערות ורטיקליים מהווים פתרון לסינדרום באמצעות השיפור עצום שהם מעניקים לאיכות האוויר והאקלים של הבניין, השיפור באקוסטיקה וכמובן לכידת האבק והמיסוך מאור שמש מסנוור ומחמם במגדלים המצופים זכוכית ברובם.


יערות אנכיים מהווים מודל לבנייה מקיימת. יישום המודל במרחב העירוני מהווה ייעור דה פקטו של מרחב כמעט נטול עצים ומסייע בהתחדשות הסביבה והרב גוניות הביולוגית של העיר, מבלי להידרש להרחיב את השטח המוניציפאלי או לוותר על עתודות קרקע. המודל מנצל את הצפיפות הוורטיקלית האינהרנטית של ערים מודרניות והופך קירות אנכיים לשטחי גידול ובכך מתאפשרת החזרה של הטבע לעיר ולחיים של התושבים האורבניים שממעטים להיחשף לצמחייה. מערך הצמחייה של יער ורטיקלי משפר את המיקרו אקלים, מייצר לחות, סופח CO2, רעלנים וחלקיקי אבק ומייצר חמצן.


השיפור בגיוון הביולוגי מסייע לייצר סביבה אקולוגית אורבנית שבה צמחים שונים מייצרים סביבת צמחייה אנכית שהופכת למגנט לציפורים ובעלי חיים נוספים. באמצעות הקמת מספר יערות אנכיים בעיר ניתן ליצור רשת של פרוזדורים אקולוגיים המחברים בין הריאות הירוקות של העיר, השדרות והגינות הציבוריות ובכך להרחיב את השטחים הירוקים, את תחושת הטבע בעיר ולהגדיל את השפעת הצמחייה על המרחב האורבני ועל התושבים החיים בו.


בעידן של חזרה לטבע וחיפוש אחר איזון בין הטכנוקראטיות, הטכנולוגיה וחיי הקהילה – קירות ירוקים צפויים להפוך ליותר ויותר נפוצים במרחב האורבני שאנחנו מכירים.



0 תגובות

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page