top of page
  • תמונת הסופר/תמירי אמויאל - ירוקה

שולחן חג פסח אקולוגי וסביבתי



או כל שולחן ארוח בכל חג :)

אני אוהבת לתכנן דברים מראש, זה נותן לי תחושת ביטחון וסוג של שליטה על מה יהיה, איך, כמה וכו'....שרוטה, אני יודעת  אבל יש לי הרגשה שאני לא לבד :)

אבל לפני הכל, וידוי....באופן אישי לא ממש אוהבת את חג הפסח (לדעתי גם בנושא הזה אני לא לבד) הינה אמרתי את זה, מהסיבות המובנות....:(

ובכל זאת, כשאני מגיעה לשלב האירוח, אני משתדלת לעשות את הדברים באופן מסודר ומתוכנן ממש עד לרמת הרשימות של מה צריך להיות על השולחן מבחינת כלים ואביזרים, בדיוק כמו שאני מתכננת את סוג הבישולים והתוספות וכמה אנשים אני הולכת לארח פחות או יותר,

מי שמכיר אותי וקרא אותי קצת אחורה, יודע שאני מאוד דוגלת בכלים רב פעמיים, אפילו יותר מכלים ומוצרים העשויים מחומרים ממוחזרים,

יש לזה כמה וכמה סיבות, אחד מהם הוא - המחיר!! אבל זה לפוסט אחר,

לדוגמא - חבילת מפיות חד פעמיות מנייר ממוחזר עולה בערך פי 3 וצפונה  ממפיות שעשויות מנייר רגיל,

לא סבבה, אבל אלה כוחות השוק ורמת המודעות, וכל אחד ינהג בהתאם לראות עיניו.

כן, לצערי, מוצרים מחומרים ממוחזרים הם מוצרים נורא יקרים, עד כדי לא משתלמים בעליל, לכן משתדלת להשתמש במה שכבר יש לי בבית, מקסימום רוכשת עוד כמה פרטים להשלמות ע"פ רמת החגיגיות והמשתתפים,



אז איך מתחילים לתכנן את שולחן הארוח?

המלצה שלי, קודם כל תתחילו עם הפריטים שאתם יודעים מראש שהם בעייתיים לכם גם ביום יום שלכם, אצלי אלה כוסות המים - השתיה הקלה שתמיד נמצאים בחוסר,

לפני אירוח כלשהו, הדבר הראשון שאני בודקת זה מה יש לי? כמה? ומאילו סוגים? - גבוהים, נמוכים, בטקסטורה, ללא טקסטורה, בצבעים או שקופים,

למי שמנהל משפחה, יודע שלכל אורך השנה יש השלמות של הדברים השבירים והמלאי הביתי הופך למאוד מגוון,

אז באופן אישי, ממליצה להתחיל בפריטים האלה,

אבל, אם כבר התחלנו עם הכוסות, בואו נמשיך - עם כוסות היין,

בניגוד לכוסות המים והשתיה הקלה שאותם אין בעיה לערבב ולשלב על שולחן האירוח, כוסות היין רצוי מאוד שיהיו זהים, ללא הבדלי צורות, גובה, צבע וכו'....


הדבר הבא שאני בודקת זו מפת השולחן שאני רוצה לפרוש והאם היא מספיק גדולה לגודל השולחן המתוכנן?

או, האם במלאי מפות השולחן שכבר יש לי, יש מפה שמתאימה לגודל השולחן שיפתח? שיכול להיות גדול יותר ממה שאני פותחת בדרך כלל,

עכשיו....ברור שאפשר לשלב 2 מפות זהות - במידה ויש לכם כדי שיתאים, אבל זה מצב פחות נוח,

עדיף מפה אחת לאורך כל השולחן,

וברור שאני מדברת על מפת שולחן מבד כן?


סכו"ם,

בדומה לנושא הכלים השבירים, גם נושא הסכו"ם די דומה,

אצלי בבית, יש סט פסח, כך שאני יודעת בדיוק כמה סכינים, מזלגות וכפות יש בסט, אבל למי שלא, תבדקו את המלאי, ממש לספור שיש מספיק לכולם, וזה כולל גם את סכו"ם ההגשה, תבדקו שיש מספיק לכל המנות שאתם מתוונים להגיש לשולחן,



מפיות,

כפי שהזכרתי בתחילת המאמר, מוצרים שמיוצרים מחומרים ממוחזרים יהיו יקרים יותר לרוב בעשרות אחוזים, ובעיני בדרך כלל ללא הצדקה אמיתית, וכמו כל דבר בחיים באופן כללי, אני לא דוגלת בפאנטיות, גם לא בנושאים חשובים באמת כמו סביבה,

מה גם שיש לזה פתרונות די פשוטים כדוגמת מפיות בד, שיכנסו בסוף השימוש למכונת הכביסה עד הפעם הבאה, וזה בדיוק הפתרון שאני ממליצה במקרה הזה, מפיות בד רכות, אלגנטיות ונעימות, ואפילו מפיות נייר רגילות, במקרים שאתם לא מארחים לעיתים קרובות, לא אסון כזה גדול.


כלי אוכל - צלחות, צלוחיות וכו'...

זה המקום לגוון, לשחק עם הצבעים, הטקסטורות והגדלים,

אלה יכולים להיות צלחות גרמיקה, זכוכית, במבוק, או כל חומר שאתם אוהבים,

העיקר שיהיו כלים רב פעמיים ופחות חד פעמיים, כן, מחקרים מהשנים האחרונות מראים שגם חד פעמי המיוצרים מחומרים כוויכול מתכלים, יכולים לזהם את הקרקע והאוויר.






לייעוץ אקולוגי וסביבתי ממוקד לבית שלכם, השאירו פרטים בטופס למטה ואחזור אליכם בהקדם האפשרי







0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page